Liikkuvankaluston sammutusjärjestelmät

Tulipalot ajoneuvoissa ovat usein erittäin voimakkaita ja vaikeasti sammutettavia käsisammuttimella. Oikean tyyppisellä sekä määräystenmukaisesti mitoitetulla sammutusjärjestelmällä saavutetaan nopea ja tehokas sammuttaminen ja estetään mahdollisten lisävahinkojen syntyminen.

Tilastot osoittavat, että työkoneissa syttyy tulipaloja kasvavassa määrin. Paloja esiintyy eri syistä johtuen. Ajoneuvot työskentelevät usien erittäin vaativissa olosuhteissa. Niissä on isoja määriä syttyviä nesteitä, kuten polttoainetta, öljyä sekä rasvoja. 
Pinnat kuten moottorin lohko, pakoputki, turbo ja jarrut helposti saavuttavat lämpötilan, joka sytyttää useita palavia aineita, joita on näillä korkean riskin alueilla ja ympäristössä. Tulipalo usein aiheuttaa kalliita korjauksia ja/tai vaatii kalliiden ja vaikeasti saatavien osien hankkimista. Tästä voi aiheutua pitkiä seisokkiaikoja ja suuria kustannuksia.

Vakuutusyhtiöt ja teollisuus ovat hyvin tietoisia riskeistä ja vaativat tämän takia luotettavaa ja hyväksyttyä sammutusjärjestelmää.

Dafo Forrex sammutusjärjestelmä on testattu ja hyväksytty FK-127 ja FK -128 mukaisesti.

Toimintalämpötila +90 - -30C , lisävarusteella voidaan saavuttaa jopa -57C toimintalämpötilan.

Meillä on yli 30 vuoden kokemus ajoneuvojen sammutusjärjestelmistä, tuotteitamme käyttävät useat tunnetut kone-ja laitevalmistajat ympäri maailmaa.

Dafo Forrex  käyttäjia:  AtlasCopco , Kalmar , JohnDeere, Komatsu, Ponsse, Mantsinen, Volvo , Scania , MAN jne...