Hiilidioksidisammuttimet

Hiilidioksidisammuttimet tehoavat kone- ja sähkölaitepaloihin. Hiilidioksidin avulla voi sammuttaa neste-, kaasu- ja muovipaloja. Se tunkeutuu vaikeapääsyisimpiinkin paikkoihin esimerkiksi moottoriin tai sähkökaappiin. Sen avulla voi sammuttaa myös jännitteisiä laitteita, sillä kaasu ei johda sähköä.

Tällaisia sammuttimia käytetään lähinnä tietokoneiden, työkoneiden ja muiden sähkölaitteiden sammuttamiseen tai kun sammuttamisen puhtaus on tärkeää. Hiilidioksidi ei jätä sammuttamisjälkiä.

Tällaiset sammuttimet ovat oikea valinta puoliksi suljetuissa ahtaissa paikoissa, sillä kaasu höyrystyy ja muodostaa palamista estävän ilmakehän. Hiilidioksidi ei välttämättä toimi ulkotiloissa varsinkaan tuulisella säällä.

Rakenne

Sammuttimet on testattu ja hyväksytty eurooppalaisen EN3-palonsammutinstandardin mukaisesti, ja niillä on CE-merkintä. Dafo-sammuttimien säiliöt ovat alumiinia.  Ne on pintakäsitelty iskunkestävällä epoksimaalilla.

Venttiili on valmistettu niklatusta messingistä. Niissä on varoventtiili, joka suojaa sammuttimia, jos ne ylikuumenevat. Kantokahva ja laukaisin ovat Dafo-sammuttimissa ruostumatonta terästä