Vaahtosammuttimet

Vaahtosammuttimet sammuttavat tehokkaasti A-luokan paloja eli puuta, kangasta tai paperia, ja B-paloja eli muovi- tai nestepaloja. Siksi vaahtosammuttimia käytetään myymälöissä, toimistoissa ja julkisissa tiloissa. Lisäksi ne soveltuvat helppokäyttöisyytensä vuoksi myös hotelleihin, asuntoihin ja sairaaloihin.

Ne ovat oikea valinta kaikkiin sisätiloihin, kun on olemassa useita erilaisia tulipalon vaaroja ja halutaan välttää jauheen aiheuttamaa likaantumista.

Tehokas suutin tekee suihkun ohjaamisesta helppoa, joten vaahtoa voi levittää laajoille alueille. Vaahto leviää palavan kohteen päälle, sammuttaa palon ja jää paikoilleen estämään syttymistä uudelleen. Suihksuutin estää suihkua johtamasta virtaa. Vaahtosammuttimella voidaan sammuttaa sähköä johtavia kohteita yhden metrin etäisyydeltä jännitteen ollessa enintään 1000 volttia käyttäjän joutumatta vaaraan.

Rakenne

Sammuttimet on testattu ja hyväksytty eurooppalaisen EN3-palonsammutinstandardin mukaisesti, ja niillä on CE-merkintä.

Kaikkien sammuttimien säiliöt ovat terästä. Ne on maalattu iskunkestävällä epoksilakalla. Säiliön sisäpinnassa on laadukas muovipinnoite, joka estää korroosiota. Venttiilit on valmistettu messingistä Kantokahva ja laukaisin ovat ruostumatonta terästä tai maalattua metallia.

Sammuttimet on täytetty kalvon muodostavalla vaahdolla ja typpikaasulla 7–15 baarin paineeseen. Paineen näkee helposti painemittarin ansiosta.

Sammuttimien mukana toimitetaan seinäkiinnike. Kiristyshihnakiinnike on saatavana lisävarusteena.